Ainesosat

  • 500 g
    Silakkafilee
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 dl
    Viinietikka
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 1 1/2 dl
    Tomaattimurska
  • 2 rkl
    Maustekastike, soijakastike
  • 1/2 dl
    Ketsuppi
  • 1 tl
    Timjami
  • 1/2 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 312 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.5 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 125.9 mg
  • Natrium 1356.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.6 g
  • Proteiini 20.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
  • Rasva 22.5 g

Valmistusohje

500 g silakkafileitä
suolaa

Tomaattikastike:
½ dl viinietikkaa
½ dl öljyä
1 ½ dl tomaattimurskaa
½ dl chili-ketsuppia
2 rkl soijakastiketta
1 tl timjamia
½ tl mustapippuria

  1. Ripottele silakkafileille suolaa.
  2. Kääri fileet rullalle ja lado laakeaan voideltuun uunivuokaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kalarullien päälle.
  4. Kypsennä uunissa 200°C:ssa  20–30 minuuttia.

    Silakkarullat maistuvat sekä kuumina että kylminä esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.
Jaa sivu