Puolukka-karpalomarengit mantelilla

G

Valmistusohje

6-8:lle henkilölle, 30 min, paistoaika 1,5 h

Ainekset

Marengit:

1 ½ dl mantelilastuja

2 kananmunanvalkuaista

1 dl sokeria

1 ½ tl maissitärkkelystä

1 tl etikkaa

Täyte

2 dl karpaloita

2 dl vispikermaa

1 rkl sokeria (oman maun mukaan)

Halutessasi:

Sitruunan tai appelsiinin kuorta ja mehua

hyppysellinen kardemummaa

juoksevaa hunajaa

  1. Laita uuni 125 asteeseen. Paahda mantelilastut kuivassa pannussa niin, että ne ovat kullanruskeita. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeria hiljalleen. Kun vaahto on kovaa, siivilöi joukkoon maissitärkkelys sekä etikka tipoittain. Kääntele vaahtoa varoen, jotta etikka ja maissitärkkelys sekoittuvat vaahtoon. Lisää puolet 1 dl paahdettuja mantelilastuja joukkoon.
  2. Muotoile marenkikekoja leivinpaperille kuudesta kahdeksaan kappaletta ja tee lusikalla keskelle pieni kuoppa. Paista marenkeja noin tunnin verran, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pinnalle.
  3. Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon kardemumma, sokeri, sitruunan kuori ja noin ruokalusikallinen sitruunanmehua. Lisää lopuksi 1,5 dl marjoja. Täytä marengit vaahdolla ja koristele lopuilla mantelilastuilla ja marjoilla. Voit viimeistellä marengit juoksevalla hunajalla.