Puolukka-omenahillo
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/10/marttaliitto_puolukkaomenahillo_vaaka_h2.jpg
		
		Puolukka-omenahillo
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Kasvis
 - Marjat
 - Syksy
 - Säilöntä
 - Vegaaninen
 
Valmistusohje
1 kg (2 l) puolukoita
2 l paloiteltuja omenoita
2 dl vettä
750 g-1 kg (9-12 dl) sokeria
- Pese omenat. Kuori halutessasi ja paloittele.
 - Keitä puhdistettuja puolukoita ja omenanpaloja vedessä noin 10 minuuttia.
 - Sekoita joukkoon sokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia.
 - Laita hillo puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kannet välittömästi.
 
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki / annos
							0.1							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 51 kcal
 - Rasva 0.1 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
 - Proteiini 0.1 g
 - Hiilihydraatti, imeytyvä 12.1 g
 - Sokerit 12.1 g
 - Kuitu, kokonais- 0.5 g
 - Natrium 0.2 mg
 - Kalsium 3.1 mg
 - Rauta 0.1 mg
 - C-vitamiini 1.4 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								900 gSokeri
 - 
								2 dlVesi, vesijohtovesi
 - 
								1300 gOmena, ulkomainen, kuorittu
 - 
								1000 gPuolukka