Valmistusohje

(1 l valmista mehua)

4 dl (200 g) puolukoita
500 g (n. 3 kpl) omenoita
1 l vettä
1–1,5 dl sokeria/1 l mehua (tuorekäyttöön)

  1. Survo puolukat kattilan pohjalla.
  2. Pese omenat, poista siemenkodat, paloittele ja laita palat kattilaan. Lisää vesi.
  3. Kuumenna seos kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpötila keskilämmölle. Anna seoksen poreilla noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
  4. Siivilöi mehu. Jos haluat kirkasta mehua, älä painele massaa, vaan pyörittele siivilää, niin että mehu irtoaa massasta.
  5. Kaada mehu puhtaaseen kattilaan. Kuumenna mehu, lisää sokeri ja kiehauta.
  6. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut. Kaada mehu puhtaisiin pulloihin. Säilytä kylmässä.
  7. Laimenna mehua veteen oman maun mukaan (esim. 1:1) tai juo sellaisenaan.

Vinkki! Mehu säilyy pullotettuna jääkaapissa ainakin kaksi viikkoa.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.4 g
  • Sokerit 15.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 1.5 mg
  • Kalsium 9.9 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 5.5 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*