Puolukka-porkkanakääretorttu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/MARTAT_lmasto_puolukka_porkkana_kaaretorttu_vaaka_lehti_ystavanpaiva_H.jpg
-
Avainsanat:
Valmistusohje
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua kardemummaa
0,25 tl jauhettua neilikkaa
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustettua rahkaa (esim. vanilja tai appelsiini)
200 g (pakaste)puolukoita
1 rkl sokeria
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vaahtoon. Lisää lopuksi raastettu porkkana. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista 225-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi.
- Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon rahka. Lisää kohmeiset puolukat ja sokeri. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa napakasti pitkän sivun suuntaisesti. Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoamista.
Marjojen lisäksi myös kotimaiset juurekset makeisiin leivonnaisiin.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
166
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 1.5 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 95.6 mg
- Natrium 90 mg
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Sokerit 12.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.9 g
- Proteiini 3.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
- Rasva 7.6 g
Ainesosat
-
4 kplkananmunaa
-
130 gsokeria (1,5 dl)
-
70 gperunajauhoja (1 dl)
-
65 gvehnäjauhoja (1 dl)
-
1.5 tlleivinjauhetta
-
1.5 tlkanelia
-
0.5 tlkardemummaa
-
0.25 tljauhettua kanelia
-
2 kplporkkanaa hienoksi raastettuna (2 dl)
-
200 gvispikermaa (2 dl)
-
200 gmaustettu rahkaa (esim. vanilja tai appelsiini)
-
200 g(pakaste)puolukoita
-
1 rklsokeria