Puolukka-porkkanakääretorttu

15 annosta

Valmistusohje

4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua kardemummaa
0,25 tl jauhettua neilikkaa
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustettua rahkaa (esim. vanilja tai appelsiini)
200 g (pakaste)puolukoita
1 rkl sokeria

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vaahtoon. Lisää lopuksi raastettu porkkana. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Paista 225-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi.
  3. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon rahka. Lisää kohmeiset puolukat ja sokeri. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa napakasti pitkän sivun suuntaisesti. Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoamista.

Marjojen lisäksi myös kotimaiset juurekset sopivat makeisiin leivonnaisiin.

Hiilijalanjälki
0.2 kg CO2 ekv
  • Energia 166 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 95.6 mg
  • Natrium 90 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 12.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.9 g
  • Proteiini 3.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
  • Rasva 7.6 g