Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 25 g
    Hiiva
  • 3/4 dl
    Sokeri
  • 2 tl
    Kardemumma
  • 7 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 75 g
    Voi
  • 1000 g
    Porkkana
  • 6 1/2 dl
    Puolukka
  • 2 rkl
    Sokeri
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 157 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.9 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 40.2 mg
  • Natrium 41.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.2 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 4.1 g

Valmistusohje

2 ½ dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
¾ dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

Täyte:
1 kg porkkanoita
6─7 dl puolukoita
sokeria maun mukaan

Voiteluun: kanamunaa

  1. Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma sekä jauhot ja viimeiseksi pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi.
  2. Ota taikinasta ¾ ja kauli uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperin päälle pellille nousemaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota.
  3. Kauli loppu taikina piirakan päälle tulevaa ristikkoa varten ohueksi levyksi. Anna kohota.
  4. Kuori täytettä varten porkkanat. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä ja survo soseeksi.
  5. Survo puolukat ja sekoita ne porkkanasoseen joukkoon. Mausta sokerilla.
  6. Levitä seos kohonneen pohjalevyn päälle. Tee kaulitusta taikinasta nauhat ja tee ristikot piirakan päälle.
  7. Voitele munalla ja paista 225°C:ssa noin 15─20 minuuttia.
Jaa sivu