Puolukka-porkkanapiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/puolukka-porkkanapiirakka-ID-24209.jpg
Puolukka-porkkanapiirakka
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Marjat
- Perinneherkut
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
2 ½ dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
¾ dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia
Täyte:
1 kg porkkanoita
6─7 dl puolukoita
sokeria maun mukaan
Voiteluun: kanamunaa
- Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva.
- Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma sekä jauhot ja viimeiseksi pehmeä rasva.
- Alusta taikina tasaiseksi.
- Ota taikinasta ¾ ja kauli uunipellin kokoiseksi levyksi.
- Nosta levy leivinpaperin päälle pellille nousemaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota.
- Kauli loppu taikina piirakan päälle tulevaa ristikkoa varten ohueksi levyksi. Anna kohota.
- Kuori täytettä varten porkkanat. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä ja survo soseeksi.
- Survo puolukat ja sekoita ne porkkanasoseen joukkoon. Mausta sokerilla.
- Levitä seos kohonneen pohjalevyn päälle. Tee kaulitusta taikinasta nauhat ja tee ristikot piirakan päälle.
- Voitele munalla ja paista 225°C:ssa noin 15─20 minuuttia.
0.26 kg CO2 ekv
- Energia 157 kcal/annos
- C-vitamiini 4.9 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 40.2 mg
- Natrium 41.3 mg
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Sokerit 9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.2 g
- Proteiini 3.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Rasva 4.1 g
Pääraaka-aineet
-
2 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
25 gHiiva
-
3/4 dlSokeri
-
2 tlKardemumma
-
7 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
75 gVoi
-
1000 gPorkkana
-
6 1/2 dlPuolukka
-
2 rklSokeri
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton