Valmistusohje

Pohja:
150 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
2 dl gluteenitonta kaura-talkkunajauhoa (esim. Hirvelä)
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl ksantaania
0,25 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
1 tl kanelia
2 rkl vettä
Täyte:
400 g soijarahkaa (Alpro go-on)
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeri
1 rkl perunajauhoja
3 dl puolukoita

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm piirakka- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi vielä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina vuokaan ja vuoan reunoille kylmällä vedellä kostutetuin käsin. Paista pohjataikinaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Painele pullistunut piirakkapohja vähän litteämmäksi juomalasin pohjaa apuna käyttäen, jotta täyte mahtuu vuokaan.
  3. Valmista täyte. Sekoita soijarahkan joukkoon maissitärkkelys, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle puolukat. Paista vielä 25 minuuttia.
  4. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Säilytä valmis piirakka jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 186 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 1.5 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 116.8 mg
  • Natrium 191.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 17.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.9 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Rasva 10.8 g
Jaa sivu