Ainesosat

  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2000 g
    Sokeri
  • 50 dl
    Puolukka

Reseptin ravintosisältö

Energia 2316 kcal/annos
  • C-vitamiini 55.5 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • Kalsium 172.1 mg
  • Natrium 4.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 18.5 g
  • Sokerit 549 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 601.5 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 3.7 g

Valmistusohje

1 l vettä
2 kg sokeria
5 l puolukoita

  1. Kiehauta vesi, sekoita joukkoon sokeria ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
  2. Lisää puhdistetut marjat.
  3. Keitä hilloa miedolla lämmöllä ilman kantta muutaman kerran sekoittaen noin 30 minuuttia.
  4. Kuori vaahto pinnalta ja tölkitä kuumana.
  5. Sulje heti ja anna jäähtyä.

    Säilytä tölkit kylmässä.Kuumana hillo voi olla aika juoksevaa, mutta jäähtyessään se ”tanakoituu”.
Jaa sivu