Puolukkahillo
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/puolukkahillo.jpg
Puolukkahillo
Valmistusohje
1 l vettä
2 kg sokeria
5 l puolukoita
- Kiehauta vesi, sekoita joukkoon sokeria ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
- Lisää puhdistetut marjat.
- Keitä hilloa miedolla lämmöllä ilman kantta muutaman kerran sekoittaen noin 30 minuuttia.
- Kuori vaahto pinnalta ja tölkitä kuumana.
- Sulje heti ja anna jäähtyä.
–
Säilytä tölkit kylmässä.Kuumana hillo voi olla aika juoksevaa, mutta jäähtyessään se “tanakoituu”.
0.07 kg CO2 ekv
- Energia 46 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12 g
- Sokerit 11 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 0.1 mg
- Kalsium 3.4 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 1.1 mg
Pääraaka-aineet
-
50 dlPuolukka
-
2000 gSokeri
-
10 dlVesi, vesijohtovesi