Valmistusohje

1 kg puolukoita
1,2 l vettä
1/4 tl viini- tai sitruunahappoa
tilkka vettä
sokeria 300 g/1 l mehua

  1. Survo peratut marjat.
  2. Kaada vesi marjasurvoksen päälle.
  3. Liuota viini- tai sitruunahappo vesitilkkaan ja lisää survokseen.
  4. Anna seoksen seisoa kaksi vuorokautta viileässä, sekoita muutaman kerran.
  5. Siivilöi mehu siivilävaatteen läpi.
  6. Mittaa mehu ja sokeri. Lisää mehuun sokeri ja sekoita, kunnes se liukenee.
  7. Pullota.

    Tarjolle tuotaessa mehu laimennetaan 1:1.
    Mehu säilyy hyvässä säilytyspaikassa ilman pastörointia jouluun saakka.
    Pastöroitu tai pakastettu mehu säilyy aina seuraavaan satokauteen asti.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 97 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 1.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
  • Sokerit 16.8 g
  • Kuitu, kokonais- 6.3 g
  • Natrium 3.5 mg
  • Kalsium 64.1 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 18.9 mg