Valmistusohje

1 kg puolukoita
1,2 l vettä
1/4 tl viini- tai sitruunahappoa
tilkka vettä
sokeria 300 g/1 l mehua

  1. Survo peratut marjat.
  2. Kaada vesi marjasurvoksen päälle.
  3. Liuota viini- tai sitruunahappo vesitilkkaan ja lisää survokseen.
  4. Anna seoksen seisoa kaksi vuorokautta viileässä, sekoita muutaman kerran.
  5. Siivilöi mehu siivilävaatteen läpi.
  6. Mittaa mehu ja sokeri. Lisää mehuun sokeri ja sekoita, kunnes se liukenee.
  7. Pullota.

    Tarjolle tuotaessa mehu laimennetaan 1:1.
    Mehu säilyy hyvässä säilytyspaikassa ilman pastörointia jouluun saakka.
    Pastöroitu tai pakastettu mehu säilyy aina seuraavaan satokauteen asti.

Ainesosat

  • 1000 g
    Puolukka
  • 12 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 g
    Sitruunamehu
  • 2 rkl
    Vesi, vesijohtovesi

Reseptin ravintosisältö

Energia 97 kcal/annos
  • C-vitamiini 18.9 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 64.1 mg
  • Natrium 3.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.3 g
  • Sokerit 16.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.3 g
Jaa sivu