Ainesosat

  • 50 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 2 dl
    Puolukka
  • 1 dl
    Kookoshiutale
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 40 g
    Manteli
  • 175 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 2 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 270 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.6 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 91.6 mg
  • Natrium 172.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 21.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.4 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Rasva 15.3 g

Valmistusohje

vuokaan:
50 g margariinia tai voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 omenaa
2 dl puolukoita
1 dl kookoshiutaleita

taikina:
175 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl mantelirouhetta

  1. Mittaa tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle margariini tai voi ja fariinisokeri.
  2. Kuumenna vuokaa uunissa 175°C:ssa noin 3 minuuttia niin, että rasva ja sokeri sulavat.
  3. Tasoittele rasva-sokeriseos vuoan pohjalle.
  4. Kuori omenat ja paloittele pieniksi kuutioiksi.
  5. Laita puolukat ja omenakuutiot vuokaan ja ripottele päälle kookoshiutaleet.
  6. Vaahdota rasva ja sokeri.
  7. Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaten.
  8. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mantelirouhe.
  9. Lisää seos taikinaan ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  10. Levitä taikina puolukka-omenakerroksen päälle.
  11. Paista kakkua uunissa 175°C:ssa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.

    Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille.
    Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Jaa sivu