Valmistusohje

1 kg puolukoita
1,2 l vettä
1/4 tl viini- tai sitruunahappoa
300 g sokeria/mehulitra

  1. Puhdista marjat.
  2. Survo marjat sosemyllyllä, tehosekoittimella tai survimella.
  3. Kiehauta ja jäähdytä vesi. Kaada jäähtynyt vesi marjasurvoksen päälle.
  4. Sekoita viini- tai sitruunahappo joukkoon.
  5. Anna seoksen seisoa kaksi vuorokautta kylmässä. Sekoita muutaman kerran.
  6. Siivilöi mehu harsokankaan läpi.
  7. Mittaa mehu ja sekoita sokeri joukkoon, niin että se liukenee. Sokeria lisätään 300 g mehulitraa kohti.
  8. Pullota mehu.
  • Happamista marjoita valmistettu mehu säilyy hyvässä säilytyspaikassa ilman pastörointia aina jouluun saakka. Jos raakamehun halutaan säilyvän koko satokauden, se tulee joko pakastaa tai pastöroida

 

 

Ainesosat

  • 1000 g
    Puolukka
  • 12 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 g
    Sitruunamehu

Reseptin ravintosisältö

Energia 97 kcal/annos
  • C-vitamiini 18.8 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 63.9 mg
  • Natrium 3.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.3 g
  • Sokerit 16.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.3 g
Jaa sivu