Keitetty puolukkaomenamehu

G
5 annosta

Valmistusohje

500 g omenoita
4 dl (n. 200 g) puolukoita
1 l vettä
1–1,5 dl sokeria yhtä mehulitraa kohden

  1. Survo puolukat kattilan pohjalla.
  2. Pese omenat, poista siemenkodat, paloittele ja laita palat kattilaan. Lisää vesi.
  3. Kuumenna seos kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpötila keskilämmölle. Anna seoksen poreilla noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
  4. Siivilöi mehu. Jos haluat kirkasta mehua, älä painele massaa, vaan pyörittele sitä omalla painollaan ympäri siivilää.
  5. Kaada mehu takaisin puhtaaseen kattilaan. Kuumenna mehu, lisää sokeri ja kiehauta. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut. Lisää enemmän sokeria, jos haluat mehun säilyvän pullossa pidempään.
  6. Kaada mehu puhtaisiin pulloihin. Säilytä kylmässä. Laimenna mehua tarjolle oman maun mukaan, esim. 1:1 tai juo sellaisenaan.

Vinkki: Käytä puolukkaomenamassa kiisseliin, pullapiirakan täytteeksi tai perinteiseen pullavanukkaaseen. Makeuta massa sokerilla, fariinisokerilla, siirapilla tai hunajalla.

Hiilijalanjälki
0.48 kg CO2 ekv
  • Energia 125 kcal/annos
  • Rasva 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.7 g
  • Sokerit 27.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 3 mg
  • Kalsium 19.9 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 11 mg

Testattu Marttakeittiössä