Valmistusohje

Täyte
5 dl puolukoita
1 dl hillo-marmeladisokeria

Taikina
2 1/2 dl piimää
½ dl öljyä
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta

Pinnalle
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ dl juoksevaa margariinia

  1. Kiehauta marjat ja hillo-marmeladisokeri.
  2. Sekoita piimä, öljy ja sokeri.
  3. Sekoita mauste ja sooda jauhoon.
  4. Lisää jauho piimäseokseen, sekoita.
  5. Kaada taikina pyöreään, suurehkoon piirakkavuokaan. Kaada puolukkaseos pinnalle.
  6. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sokeri ja rasva murumaiseksi seokseksi ja ripottele paistoksen pinnalle.
  7. Paista uunissa 200°C:ssa noin 25–30 minuuttia.

Ainesosat

  • 5 dl
    Puolukka
  • 1 dl
    Sokeri
  • 2 1/2 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 3 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 dl
    Kaurahiutale
  • 1/2 dl
    Rasvaseos, juokseva, 80%, keskiarvo
  • 1 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 286 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.1 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 42.2 mg
  • Natrium 135.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 27.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.7 g
  • Proteiini 4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Rasva 8 g
Jaa sivu