Puolukkavaahto
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/talkkunamustikkavaahto.jpg
		
		Puolukkavaahto
- 
				
					Avainsanat:
				
																							
 - Gluteeniton
 - Jälkiruoat
 - Kananmunaton
 - Marjat
 - Syksy
 - Talvi
 
Valmistusohje
2 dl puolukoita
2 dl kuohukermaa
1 dl valmista kinuskikastiketta
koristeeksi: puolukoita
- Soseuta puolukat.
 - Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon kinuskikastike ja jatka vatkaamista.
 - Sekoita puolukkasurvos varovasti vaahdon joukkoon.
 - Lusikoi vaahto annosmaljoihin.
 - Koristele kokonaisilla puolukoilla.
 
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
Hiilijalanjälki / annos
							0.31							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 270 kcal
 - Rasva 23.6 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 15.8 g
 - Proteiini 1.5 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 16.4 g
 - Sokerit 13.1 g
 - Kuitu, kokonais- 0.9 g
 - Natrium 21.9 mg
 - Kalsium 59.5 mg
 - Rauta 0.4 mg
 - C-vitamiini 3.2 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								1/2 dlPuolukka
 - 
								1 dlJälkiruokakastike, kinuskikastike
 - 
								2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
 - 
								2 dlPuolukka