Purjo-perunasosekeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/IMG_03291_muok.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Munaton
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
1-2 purjoa
4-5 perunaa
n. 1 1/4 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
yrttisuolaa
valkopippuria
persiljaa ja /tai muita maustevihanneksia
kermaa
- Kuori ja lohko perunat.
- Huuhtele halkaistu purjo huolellisesti ja paloittele se.
- Lisää liemikuutiot, peruna ja purjo keitinveteen ja keitä kypsäksi.
- Soseuta ja mausta yrteillä ja kermalla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
86
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 28.6 mg
- Rauta 1.1 mg
- Kalsium 48.8 mg
- Natrium 1336.9 mg
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Sokerit 2.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.1 g
- Proteiini 3.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Rasva 1.6 g
Ainesosat
-
300 gPurjosipuli
-
4 1/2 kplPeruna, kuorittu
-
12 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
1 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
1/4 tlValkopippuri
-
3 rklPersilja
-
1 dlruokakermaa