Ainesosat

  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Kardemumma
  • 2 dl
    Sokeri
  • 50 g
    Hiiva
  • 1000 g
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 200 g
    Voi
  • 50 g
    Voi
  • 1 dl
    Sokeri
  • 2 dl
    Marmeladi, marjoista
  • 1 1/2 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 150 g
    Tomusokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 421 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.7 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 48.7 mg
  • Natrium 227.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 29.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 72.1 g
  • Proteiini 7.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.7 g
  • Rasva 12.5 g

Valmistusohje

5 dl vettä tai maitoa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1 kg vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia

täyte: omena- tai vadelmahilloa tai -marmeladia

koristeluun:
sulatettua voita ja sokeria tai
vettä, tomusokeria ja kakunkoristeita

  1. Valmista taikina tavallisen pullataikinan tapaan.
  2. Leivo taikinasta pikkupullia ja kohota ne.
  3. Kauli tai taputtele pullat soikioiksi ja laita lusikallinen hilloa tai marmeladia päälle ja taita soikio kaksin kerroin.
  4. Ummista leivonnaiset lautasen reunalla painamalla noin 1 cm reunasta. Anna kohota.
  5. Paista uunissa 225°C:ssa 10–12 minuuttia.
  6. Koristele pusut kastamalla reunat ensin voisulaan ja sitten hienoon sokeriin.

    Voit tehdä huulet myös vesi-tomusokeriseoksesta, ripottelemalla päälle erivärisiä kakunkoristeita saat mitä erilaisimpia huulia.
    Ruskeat huulet saat sekoittamalla kaakaojauhetta vesi-tomusokeriseokseen ja vaaleanpunaiset värjäämällä seoksen karamellivärillä.
Jaa sivu