Valmistusohje

2 dl ruis- tai kaurahiutaleita
1,5 dl (kiehuvaa) vettä
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja anna vetäytyä muutama minuutti. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Levitä taikina leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.
Paista näkkärilevyä 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Paistoaika riippuu näkkärilevyn paksuudesta. Jos näkkärilevy tuntuu pehmeältä, jatka paistoaikaa, kunnes se on kuivunut ja rapeaa. Voit alentaa uunin lämpötilaa. Jos haluat, voit ripotella valmiin kuuman näkkärin päälle muutaman suolahiutaleen.

Vinkki: Kun kaadat taikinan leivinpaperin päälle pellille, laita toinen leivinpaperi taikinan päälle ja painele sen avulla taikina ohueksi levyksi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 63 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 5.8 mg
  • Natrium 26.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 0.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.5 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 3.1 g
Jaa sivu