Valmistusohje

2 ½ l vettä
1 litra huuhdeltuja mustaherukan lehtiä tai 1 litra raparperin paloja (ja kourallinen ruusun terälehtiä omasta puutarhasta)
2 huolellisesti pestyä, viipaloitua sitruunaa
1-3 dl hunajaa tai sokeria
jääpaloja

  1. Kiehauta vesi ja kaada se toiseen kattilaan, jossa ovat mustaherukanlehdet tai raparperinpalat (ja ruusun terälehdet), sitruunanviipaleet ja hunaja tai sokeri.
  2. Sekoita ja peitä kattila kannella tai kelmulla.
  3. Anna hautua yön yli.
  4. Siivilöi juoma ja pullota.

    Juoma säilyy jääkaapissa tai kellarissa muutaman päivän.
    Kun tarjoat juomaa, lisää pinnalle koristeeksi sitruunamelissan lehtiä.
    Puhtaat ruusunlehdet ja mansikkaviipaleet kruunaavat juoman.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 117 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.8 g
  • Sokerit 25.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 4.3 mg
  • Kalsium 58.9 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 12.1 mg
Jaa sivu