Puutarhurin kesälimonadi

G
10 annosta

Valmistusohje

2 ½ l vettä
1 litra mustaherukan lehtiä tai 1 litra raparperin paloja
(1-2 dl ruusun terälehtiä omasta puutarhasta)
2 sitruunaa
1-3 dl hunajaa tai sokeria maun mukaan

  1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon huuhdellut mustaherukanlehdet tai raparperinpalat (ja halutessa ruusun terälehdet). Älä keitä enää ja siirrä kattila liedeltä.
  2. Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehu. 
  3. Lisää sitruunamehu ja sitruunan keltaiset osat juoman joukkoon, sekä hunaja/sokeri.
  4. Sekoita ja peitä kattila kannella tai kelmulla.
  5. Anna hautua yön yli.
  6. Siivilöi juoma, pullota ja laita kylmään. Juoma säilyy jääkaapissa tai kellarissa muutaman päivän.

    Vinkki: Kun tarjoat juomaa, puhtaat ruusunlehdet, mansikkaviipaleet ja jääpalat kruunaavat juoman.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.37 kg CO2 ekv
  • Energia 117 kcal/annos
  • Rasva 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.8 g
  • Sokerit 25.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 4.3 mg
  • Kalsium 58.9 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 12.1 mg