Pyttipannu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/liha_pyttipannu_ruotsi_1.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha- ja makkararuoat
- Maidoton
- Perinneruoat
Valmistusohje
6 – 7 keitettyä perunaa
1 – 2 sipulia
200 – 300 g makkaraa tai tähteeksi jäänyttä lihaa
rasvaa
suolaa
1 kananmuna/henk.
(pinnalle persiljaa, tilliä tai ruohosipulia)
- Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna sipuli ja kuutioi makkara/liha.
- Paista sipuli pannulla rasvassa kauniin keltaiseksi.
- Lisää peruna- ja makkara-/lihakuutiot ja jatka ruskistamista.
- Mausta varovasti suolalla (ja ripottele pinnalle persiljaa, tilliä tai ruohosipulia).
–
Tarjoa paistettujen kananmunien ja etikkapunajuurten tai -kurkun kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 26 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
- Proteiini 16.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.3 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Natrium 795 mg
- Kalsium 57.8 mg
- Rauta 2.8 mg
- C-vitamiini 8.6 mg
Ainesosat
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
250 gNakki, tuotekeskiarvo
-
2 rklRypsiöljy
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
6 1/2 kplPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus