Raastesalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Raastesalaatti_vaaka_2.jpg
Valmistusohje
3 porkkanaa
200 g varhaiskaalia
2 dl pakastemaissia
2 rkl hienonnettua persiljaa
Kastike:
2 rkl öljyä
1 tl timjamia
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
- Raasta porkkanat ja kaali karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita raasteiden joukkoon maissit ja hienonnettu persilja.
- Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Kaada raastesalaatin joukkoon ja nostele sekaisin.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 28.3 mg
- Rauta 1 mg
- Kalsium 42.9 mg
- Natrium 303.1 mg
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Sokerit 5.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.9 g
- Proteiini 1.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Rasva 7.6 g
Ainesosat
-
3 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
200 gValkokaali, keräkaali
-
100 gMaissi, jyvät
-
2 rklPersilja
-
2 rklRypsiöljy
-
1 tlMausteet, timjami, kuivattu
-
15 gSitruunamehu
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus