Raejuusto-hedelmäsalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/raejuusto-hedelm_salaatti2.jpg
Valmistusohje
1 prk (200 g) raejuustoa
1 banaani
1 omena
1 tlk (140 g) ananasrenkaita omassa liemessään
2 rkl mantelilastuja
- Valuta raejuustosta neste pois.
- Kuori banaani.
- Avaa ananaspurkki ja kaada mehu talteen.
- Paloittele hedelmät pieniksi paloiksi ja sekoita raejuuston sekaan.
- Lisää hieman ananaslientä.
- Paahda mantelilastut pannulla varovasti.
- Annostele salaatti kulhoihin.
- Ripottele mantelilastut päälle.
- Vaihtelua saat kokeilemalla erilaisia hedelmiä. Kokeile esimerkiksi appelsiinia, viinirypäleitä tai melonia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 4.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 18 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36 g
- Sokerit 26.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Natrium 302.4 mg
- Kalsium 103.9 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 14.3 mg
Ainesosat
-
9 gManteli
-
140 gAnanas, omassa liemessään
-
1 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
100 gBanaani, kuorittu
-
200 gRaejuusto, rasvaa 2-5 %