Ainesosat

  • 250 g
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 1 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 3 1/2 dl
    Mustikka, metsämustikka
  • 2 rkl
    Sokeri
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 200 kcal/annos
  • C-vitamiini 17.3 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 226.6 mg
  • Natrium 145.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Sokerit 26.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35 g
  • Proteiini 14.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 2 g

Valmistusohje

250 g maitorahkaa
1 dl maitoa (tai kermaa)
2 – 5 dl marjoja tai hedelmäpaloja
sokeria
1 tl vaniljasokeria

  1. Sekoita rahka ja maito sekaisin.
  2. Lisää marjat/hedelmäpalat (määrä riippuu niiden happamuudesta).
  3. Mausta.Käyttäessäsi maidon sijasta vaahdoksi vatkattua kermaa, jälkiruoasta tulee pehmeämmän makuinen.
Jaa sivu