Ainesosat

  • 250 g
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 400 g
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 rkl
    Basilika, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 49 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.7 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 78.3 mg
  • Natrium 156.7 mg
  • Sokerit 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 2.5 g

Valmistusohje

1 tlk rahkaa
2 tlk kermaviiliä
1/2 tl suolaa
yrttejä ja mausteita saatavuuden ja maun mukaan

  1. Sekoita keskenään maitorahka, kermaviili, suola ja valitsemasi mausteet ja/tai yrtit.
  2. Kaada massa suodatinpussilla vuorattuun kahvisuodattimeen tai sideharsolla vuorattuun siivilään.
  3. Peitä esim. muovikelmulla ja aseta päälle kevyt paino. Sopivan muotoisen ja painoisen painon saat laittamalla vettä tukevaan muovipussiin ja sulkemalla sen hyvin.
  4. Anna juuston maustua painon alla viileässä seuraavaan päivään.
  5. Kumoa valmis juusto tarjoiluvadille.

    Tarjoa leivän päällysteenä.
Jaa sivu