Rahkakakku

12 annosta

Valmistusohje

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
100 g mantelirouhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tippaa karvasmanteliöljyä
2 prk (500 g) rahkaa
2 dl kuohukermaa

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita varovasti joukkoon mantelirouhe-vanilja-jauhoseos, karvasmanteliöljy, rahka ja lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma.
  3. Kaada seos hyvin voideltuun korppujauhotettuun n. 3 l vuokaan (tai pieniin annosvuokiin).
  4. Paista 175°C:ssa noin 1 tunti.

    Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
    Tämä sisältä kostea kakku on parhaimmillaan aivan tuoreena kermavaahdon ja hillon/pakastemarjojen kanssa nautittuna.
Hiilijalanjälki
0.23 kg CO2 ekv
  • Energia 179 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.6 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 95.3 mg
  • Natrium 69.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.2 g
  • Proteiini 9.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
  • Rasva 12.6 g