Rahkapaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/rahkapaistos_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki (lapsille)
- Jälkiruoat
Valmistusohje
100 g rahkaa
200 g raejuustoa
0,5 dl mantelirouhetta
2 dl kevyt-/kuohukermaa tai maitoa
0,5 dl hunajaa
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
marjoja tai hedelmiä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä noin 40 minuuttia.
Tarjoa paistos hedelmien tai marjojen kera.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 0.5 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 64.5 mg
- Natrium 83.3 mg
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Sokerit 5.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.1 g
- Proteiini 6.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
- Rasva 7.8 g
Ainesosat
-
100 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
200 gRaejuusto, rasvaton, vl
-
32.5 gManteli
-
200 gKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
45 gHunaja
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 kplKananmuna, kuorineen punnittu