Rahkapaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/rahkapaistos_vaaka_H.jpg
Rahkapaistos
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Jälkiruoat
Valmistusohje
100 g rahkaa
200 g raejuustoa
0,5 dl mantelirouhetta
2 dl kevyt-/kuohukermaa tai maitoa
0,5 dl hunajaa tai sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
Tarjoiluun: marjoja tai hedelmiä
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja kaada voideltuun uunivuokaan.
3. Kypsennä noin 30-35 minuuttia.
4. Anna vetäytyä hetki.
5. Tarjoa paistos marjojen ja hedelmien kera.
Testattu Marttakeittiössä
Ravintosisältö
- Energia 118 kcal/annos
- C-vitamiini 0.5 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 64.5 mg
- Natrium 83.3 mg
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Sokerit 5.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.1 g
- Proteiini 6.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
- Rasva 7.8 g
Pääraaka-aineet
-
100 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
200 gRaejuusto, rasvaton, vl
-
32.5 gManteli
-
200 gKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
45 gHunaja
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 kplKananmuna, kuorineen punnittu