Valmistusohje

2 dl maitoa

1 tlk maitorahkaa (250 g)

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 muna

n. 11 dl vehnäjauhoja

1 dl pullomargariinia tai rypsiöljyä

rahkatäyte:

1 tlk maitorahkaa (250 g)

0,5 dl kermaa

0,5 dl sokeria

1 muna

1 tl raastettua sitruunankuorta

1 rkl sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria

0,5 dl rusinoita

voiteluun munaa

Kuumenna neste kiehuvaksi esim. mikrossa, lisää siihen rahka, jolloin seoksesta tulee suunnilleen kädenlämpöistä. Liuota hiiva seokseen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten, yleiskoneella tai käsin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaiseksi.

Sekoita rahkatäytteen aineet keskenään.

Kun pullat ovat kohonneet, paina pullan keskelle esimerkiksi lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullien reunat munalla.

Lusikoi syvennykseen rahkatäytettä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 257 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.4 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 40.3 mg
  • Natrium 151.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 14.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43 g
  • Proteiini 7.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Rasva 6.1 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*