Rahkapiiraset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/ikavuosiin_ahkapullat_vaaka_h.jpg
Rahkapiiraset
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Pääsiäinen
Valmistusohje
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia
Täyte:
250 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa tai kermaa
1/2 dl rusinoita
(2 rkl sitruunamehua)
- Liota haaleaan maitoon hiiva.
- Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma sekä vehnäjauhot ja viimeiseksi pehmeä rasva.
- Alusta taikinaa kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikina pikkupulliksi ja anna kohota.
- Sekoita täytteen aineet keskenään.
- Paina kohonneisiin pikkupulliin lasilla syvennys.
- Voitele reunat munalla.
- Täytä syvennys rahkaseoksella.
- Kypsennä 225°C:ssa noin 10 minuuttia.
0.14 kg CO2 ekv
- Energia 160 kcal/annos
- C-vitamiini 1.2 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 49 mg
- Natrium 101.6 mg
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Sokerit 10.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.5 g
- Proteiini 5.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 1.1 g
Pääraaka-aineet
-
2 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
25 gHiiva
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
3/4 dlSokeri
-
2 tlKardemumma
-
7 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
3/4 dlSokeri
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1/2 dlRusina
-
1/3 dlSitruunamehu
-
1 tlVanilliinisokeri