Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 25 g
    Hiiva
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 3/4 dl
    Sokeri
  • 2 tl
    Kardemumma
  • 7 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 250 g
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 3/4 dl
    Sokeri
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/2 dl
    Rusina
  • 1/3 dl
    Sitruunamehu
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 160 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.2 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 49 mg
  • Natrium 101.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 10.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.5 g
  • Proteiini 5.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 1.1 g

Valmistusohje

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

Täyte:
250 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa tai kermaa
1/2 dl rusinoita
(2 rkl sitruunamehua)

  1. Liota haaleaan maitoon hiiva.
  2. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma sekä vehnäjauhot ja viimeiseksi pehmeä rasva.
  3. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
  4. Leivo taikina pikkupulliksi ja anna kohota.
  5. Sekoita täytteen aineet keskenään.
  6. Paina kohonneisiin pikkupulliin lasilla syvennys.
  7. Voitele reunat munalla.
  8. Täytä syvennys rahkaseoksella.
  9. Kypsennä 225°C:ssa noin 10 minuuttia.
Jaa sivu