Raitajuurta carpaccion tapaan
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/martat_raitajuuri_carpaccion_tapaan_h-rotated.jpg
		
		Raitajuurta carpaccion tapaan
Juurikkaiden raidat tahtovat himmetä keitettäessä. Sitruunan hapan mehu auttaa raitoja säilymään paremmin.
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Syksy
- Talvi
- Välipalat
Valmistusohje
4-5 raitajuurta
1 sitruuna
Kastike:
2 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 tl hunajaa (tai sokeria)
1 tl suolaa
0,25 tI rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
0,5 dl kuohukermaa 
noin 100 g vuohenjuustoa 
(rucolan tai salaatin lehtiä)
(2-3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä)
- Lorauta sitruunasta puristettu mehu keitinveteen ja keitä raitajuuret viittä vaille kypsiksi.
- Kuori hieman jäähtyneet raitajuuret ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Levitä noin puolet kastikkeesta laakealle tarjoiluastialle. Levitä päälle raitajuuriviipaleet. Lusikoi loppu kastike viipaleiden päälle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Paloittele vuohenjuusto pieniksi kuutioiksi, kääntele kermavaahdon joukkoon ja tarjoa raitajuurien kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
# Juurikas
Hiilijalanjälki / annos
							0.68							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 303 kcal
- Rasva 24.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.9 g
- Proteiini 8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.6 g
- Sokerit 10.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Natrium 756.2 mg
- Kalsium 104.4 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 13.7 mg
Pääraaka-aineet
- 
								20 gKurpitsan siemenet
- 
								100 gJuusto, vuohenjuusto, chèvre, rasvaa 30%, vuohenmaito
- 
								50 gKuohukerma
- 
								2.5 gMustapippuri
- 
								1 tlSuola, pöytäsuola
- 
								2 tlHunaja
- 
								3 rklOliiviöljy
- 
								2 rklViinietikka
- 
								1 kplSitruuna, kuorittu
- 
								5 kplPunajuuri