Raitajuurta carpaccion tapaan

Juurikkaiden raidat tahtovat himmetä keitettäessä. Sitruunan hapan mehu auttaa raitoja säilymään paremmin.

G
4 annosta

Valmistusohje

4-5 raitajuurta
1 sitruuna
Kastike:
2 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 tl hunajaa (tai sokeria)
1 tl suolaa
0,25 tI rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
0,5 dl kuohukermaa
noin 100 g vuohenjuustoa
(rucolan tai salaatin lehtiä)
(2-3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä)

  1. Lorauta sitruunasta puristettu mehu keitinveteen ja keitä raitajuuret viittä vaille kypsiksi.
  2. Kuori hieman jäähtyneet raitajuuret ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Levitä noin puolet kastikkeesta laakealle tarjoiluastialle. Levitä päälle raitajuuriviipaleet. Lusikoi loppu kastike viipaleiden päälle.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  6. Paloittele vuohenjuusto pieniksi kuutioiksi, kääntele kermavaahdon joukkoon ja tarjoa raitajuurien kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

# Juurikas

Hiilijalanjälki
0.68 kg CO2 ekv
  • Energia 303 kcal/annos
  • Rasva 24.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.9 g
  • Proteiini 8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.6 g
  • Sokerit 10.3 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 756.2 mg
  • Kalsium 104.4 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 13.7 mg