Ainesosat

  • 4 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2 dl
    Jogurtti, maustamaton, bulgarian, rasvaa 3,5 %, d-vit 1 ug
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 rkl
    Hunaja
  • 50 g
    Hiiva
  • 2 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 12 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 50 g
    Rypsiöljy
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 rkl
    Seesaminsiemen, kuorineen

Reseptin ravintosisältö

Energia 680 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.2 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • Kalsium 192.9 mg
  • Natrium 481.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.7 g
  • Sokerit 8.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 117.9 g
  • Proteiini 21.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Rasva 16 g

Valmistusohje

4 dl maitoa
2 dl bulgarianjogurttia
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
50 g hiivaa
2 dl ruisjauhoja
n. 12 dl vehnäjauhoja
50 g öljyä tai sulaa rasvaa

voiteluun: munaa
pinnalle: seesamin- ja unikonsiemeniä

  1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon jogurtti, suola sekä hunaja (tai siirappi) ja murennettu hiiva.
  2. Lisää ruisjauhot, rasva ja alusta taikina vehnäjauhoilla.
  3. Jaa kohonnut taikina kuuteen osaan. Kauli palat pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 20 cm. Käännä levyt lähes kaksin kerroin puolikuun muotoisiksi.
  4. Voitele nousseet leivät munalla. Ripottele siemeniä raidoiksi.
  5. Paista leipiä 225°C:ssa noin 15 minuuttia.
Jaa sivu