Raitaleivät

24 annosta

Valmistusohje

4 dl maitoa
2 dl bulgarianjogurttia
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
50 g hiivaa
2 dl ruisjauhoja
n. 12 dl vehnäjauhoja
50 g öljyä tai sulaa rasvaa

voiteluun: munaa
pinnalle: seesamin- ja unikonsiemeniä

  1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon jogurtti, suola sekä hunaja (tai siirappi) ja murennettu hiiva.
  2. Lisää ruisjauhot, rasva ja alusta taikina vehnäjauhoilla.
  3. Jaa kohonnut taikina kuuteen osaan. Kauli palat pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 20 cm. Käännä levyt lähes kaksin kerroin puolikuun muotoisiksi.
  4. Voitele nousseet leivät munalla. Ripottele siemeniä raidoiksi.
  5. Paista leipiä 225°C:ssa noin 15 minuuttia.
Hiilijalanjälki
0.12 kg CO2 ekv
  • Energia 170 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.3 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 48.2 mg
  • Natrium 120.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.5 g
  • Proteiini 5.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 4 g