Raitaleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/10/Raitaleivat.jpg
Raitaleivät
-
Avainsanat:
- Kasvis
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
4 dl maitoa
2 dl bulgarianjogurttia
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
50 g hiivaa
2 dl ruisjauhoja
n. 12 dl vehnäjauhoja
50 g öljyä tai sulaa rasvaa
voiteluun: munaa
pinnalle: seesamin- ja unikonsiemeniä
- Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon jogurtti, suola sekä hunaja (tai siirappi) ja murennettu hiiva.
- Lisää ruisjauhot, rasva ja alusta taikina vehnäjauhoilla.
- Jaa kohonnut taikina kuuteen osaan. Kauli palat pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 20 cm. Käännä levyt lähes kaksin kerroin puolikuun muotoisiksi.
- Voitele nousseet leivät munalla. Ripottele siemeniä raidoiksi.
- Paista leipiä 225°C:ssa noin 15 minuuttia.
0.12 kg CO2 ekv
- Energia 170 kcal/annos
- C-vitamiini 0.3 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 48.2 mg
- Natrium 120.4 mg
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Sokerit 2.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.5 g
- Proteiini 5.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Rasva 4 g
Pääraaka-aineet
-
4 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 dlJogurtti, maustamaton, bulgarian, rasvaa 3,5 %, d-vit 1 ug
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
1 rklHunaja
-
50 gHiiva
-
2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
12 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
50 gRypsiöljy
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
3 rklSeesaminsiemen, kuorineen