Rakastunut leipä
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/01/rakastunut_leipa.jpg
		
		Rakastunut leipä
Leipä taittuu moneksi – myös herkulliseksi jälkiruoaksi. Tässä ohjeessa leipää käytetään jälkiruoan pohjassa ja strösselissä.
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Jälkiruoat
 - Kananmunaton
 - Kesä
 - Makea leivonta
 - Marjat
 - Välipalat
 
Valmistusohje
Pohja:
noin 200 g siemenleipää, esim. Fazer Real Ruis
75 g voita
0,5 dl fariinisokeria
Vadelma-mascorponevaahto:
250 g mascarpone juustoa
1 dl ranskankermaa tai kreikkalaista jogurttia
0,5 dl tomusokeria
2–3 dl kotimaisia vadelmia
Strösseli:
2 hapankorppua tai I viipale
siemenleipää
25 g voita
2 rkl fariinisokeria
- Valmista pohja. Hienonna leipäviipaleet leipäveitsellä tai monitoimikoneessa. Sekoita sulatettu voi ja fariinisokeri joukkoon. Levitä leipämassa piirakkavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
 - Sekoita mascarpone-juusto, ranskankerma tai jogurtti, tomusokeri ja vadelmat keskenään. Säästä muutama vadelma koristeluun.
 - Hienonna hapankorput tai leipäviipale monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon strösselin muut aineet. Paista strösseliä paistinpannulla sen verran, että se saa väri. Anna jäähtyä.
 - Ota vuoka jääkaapista ja nostele vadelma-mascarponevaahto päälle.
 - Koristele strösselillä ja tuoreilla vadelmilla.
 
Hiilijalanjälki / annos
							1.2							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 721 kcal
 - Rasva 51.3 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 27.2 g
 - Proteiini 12.2 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 56.8 g
 - Sokerit 31.3 g
 - Kuitu, kokonais- 7.1 g
 - Natrium 568.1 mg
 - Kalsium 104.7 mg
 - Rauta 2.2 mg
 - C-vitamiini 16.1 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								21 gSokeri
 - 
								25 gVoi
 - 
								2 kplHapankorppu
 - 
								16.65 rklVadelma
 - 
								28 gTomusokeri
 - 
								6.66 rklJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
 - 
								250 gTuorejuusto, rasvaa 36-44 %, runsasrasvainen, kasakka/musta-pekka
 - 
								35 gSokeri
 - 
								75 gVoi
 - 
								200 gRuisleipä, real tumma täysjyväleipä, fazer