Rakuunabroileri
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_9682-1.jpg
Rakuunabroileri
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Pääsiäinen
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 broileri tai vastaavasti koipi- ja rintapaloja
1 sitruuna
1/2 tl suolaa
8-10 sipulia
paistoliemi:
2 rkl hunajaa
tilkka vettä
1 dl sitruunamehua
2 rkl soijaa
2 rkl öljyä
mustapippuria
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl kuivattua rakuunaa/8 tuoretta rakuunan oksaa
- Paloittele broileri kahteen tai neljään osaan. Ripottele paloille hiukan suolaa ja pirskota päälle reilusti sitruunamehua. Anna maustua ainakin pari tuntia.
- Leikkaa kuoritut sipulit lohkoiksi ja pane ne uunivuoan pohjalle.
- Sekoita kiehuvaan vesitilkkaan sulatettuun hunajaan paistoliemen muut aineet, valkosipulinkynnet puserrettuina tai hienoksi silputtuina. Pane broilerinpalat vuokaan sipuleiden päälle ja valele paistoliemellä.
- Kypsennä uunissa 200°C:ssa 40-50 minuuttia. Jos pinta tummuu liiaksi, laske uunin lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa. Valele paloja moneen kertaan paistoliemellä.
- Rakuunan sijasta voit käyttää maustamiseen myös salviaa, basilikaa tai rosmariinia, yhtä maustetta kerrallaan.
1.31 kg CO2 ekv
- Energia 453 kcal/annos
- Rasva 28.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
- Proteiini 36.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.7 g
- Sokerit 10.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 654.3 mg
- Kalsium 74.6 mg
- Rauta 2.5 mg
- C-vitamiini 20 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplBroileri, kokonainen, nahkoineen, raaka
-
1/2 dlSitruunamehu
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
9 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 rklHunaja
-
2 rklRypsiöljy
-
1/2 tlMustapippuri
-
9 gValkosipuli
-
2 1/2 rklRakuuna, kuivattu
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlSitruunamehu
-
2 rklMaustekastike, soijakastike