Rakuunasooda
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/GEORGIA_koti_ja_keittiotiimi_Gozinaki_vesimeloni_feta_pysty_H.jpg
Rakuunasooda
Georgialainen juoma rakuunasta. Jäähdytä rakuunasiirappi kunnolla ennen tarjoilua ja lisää halutessasi juomaan jääpaloja!
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juomat
- Kananmunaton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 ruukku rakuunaa
1 (luomu)sitruuna
2,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
n. 1 l kivennäisvettä
(jääpaloja)
- Irrota rakuunan oksista lehdet. Voit myös pienentää kokonaisia varsia veitsellä, näin saat juomaan voimakkaamman maun. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
- Kuumenna pienessä pannussa tai kattilassa vettä ja sokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää rakuuna ja noin 1 rkl sitruunan kuorta. Keitä sekoitellen noin minuutti ja ota liedeltä.
- Anna jäähtyä hiukan, siirrä korkeareunaiseen kapeaan kulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Laita jääkaappiin viilenemään noin tunniksi ennen tarjoilua. Jaa rakuunasiirappi laseihin ja kaada päälle kivennäisvettä. Voit lisätä juomaan jääpaloja halutessasi.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.29 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 134 kcal/annos
- Rasva 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 35.2 g
- Sokerit 31.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 114.4 mg
- Kalsium 15.1 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 0.6 mg
Pääraaka-aineet
-
4.2 cupKivennäisvesi, mineraalivesi
-
0.63 cupSokeri
-
1 cupVesi, vesijohtovesi
-
1 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
4 varttaKorianterin lehdet