Rakuunasooda

Georgialainen juoma rakuunasta. Jäähdytä rakuunasiirappi kunnolla ennen tarjoilua ja lisää halutessasi juomaan jääpaloja!

G
4 annosta

Valmistusohje

1 ruukku rakuunaa
1 (luomu)sitruuna
2,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
n. 1 l kivennäisvettä
(jääpaloja)

  1. Irrota rakuunan oksista lehdet. Voit myös pienentää kokonaisia varsia veitsellä, näin saat juomaan voimakkaamman maun. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
  2. Kuumenna pienessä pannussa tai kattilassa vettä ja sokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää rakuuna ja noin 1 rkl sitruunan kuorta. Keitä sekoitellen noin minuutti ja ota liedeltä.
  3. Anna jäähtyä hiukan, siirrä korkeareunaiseen kapeaan kulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Laita jääkaappiin viilenemään noin tunniksi ennen tarjoilua. Jaa rakuunasiirappi laseihin ja kaada päälle kivennäisvettä. Voit lisätä juomaan jääpaloja halutessasi.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.29 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 134 kcal/annos
  • Rasva 0 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 35.2 g
  • Sokerit 31.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 114.4 mg
  • Kalsium 15.1 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 0.6 mg