Rakuunasooda

G
6 annosta

Valmistusohje

1 ruukku rakuunaa
1 (luomu)sitruuna
2,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 l kivennäisvettä
jääpaloja

  1. Irrota rakuunan oksista lehdet. Voit myös pienentää kokonaisia varsia veitsellä, näin saat juomaan voimakkaamman maun.
    Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
  2. Kuumenna pienessä pannussa tai kattilassa vettä ja sokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää rakuuna ja noin 1 rkl sitruunan kuorta.
    Keitä sekoitellen noin minuutti ja ota liedeltä.
  3. Anna jäähtyä hiukan, siirrä korkeareunaiseen kapeaan kulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Laita jääkaappiin viilenemään noin tunniksi ennen tarjoilua. Jaa rakuunasiirappi laseihin ja kaada päälle kivennäisvettä. Voit lisätä juomaan jääpaloja.
  • Energia 90 kcal/annos
  • Proteiini 0.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.7 g
  • Sokerit 21.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 6.6 mg
  • Kalsium 17.3 mg
  • Rauta 0 mg