Valmistusohje

kahdelle

2-3 suurta sipulia
1 rkl margariinia
4 dl liha- tai kasvislientä
1/2 laakerinlehti
timjamia
mustapippuria
maun mukaan 1/2 dl valkoviiniä

Kuorrutukseen:
2 viipaletta vehnäleipää
3 rkl emmental-juustoraastetta

  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota rasvassa kattilan pohjalla.
  2. Kaada liemi joukkoon, lisää laakerinlehti ja timjami. Keitä hiljalleen 5-10 minuuttia.
  3. Mausta pippurilla ja viinillä. Jaa keitto annoskulhoihin. Levitä pinnalle leivät ja peitä juustorasteella.
  4. Kuorruta, uunissa tai grillissä n. 250°C:ssa, juusto kuplivaksi.

Ainesosat

  • 2 1/2 iso annos (100.0 g)
    Sipuli
  • 1 rkl
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 4 dl
    Lihaliemi, laimennettu
  • 2 g
    Laakerinlehti
  • 1/2 tl
    Timjami
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 dl
    Valkoviini, kuiva
  • 2 keskikokoinen annos (30.0 g)
    Paahtoleipä, vehnä, vesi
  • 15 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima

Reseptin ravintosisältö

Energia 254 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.3 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 132.4 mg
  • Natrium 902.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 7.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44.8 g
  • Proteiini 6.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
  • Rasva 10.4 g
Jaa sivu