Valmistusohje

150 g voita
1 dl kaakaojauhetta (tummaa, maustamatonta)
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl ranskalaisia pastilleja
Lisäksi:
2 tl voita
vaniljajäätelöä

1.Laita uuniritilä uunin keskitasolle. Säädä uuni 200 asteeseen.
2.Ota esille uunivuoka, jonka tilavuus on noin 1,5 litraa. Levitä 2 tl pehmeää voita vuokaan. Jätä vuoka odottamaan.
3.Sulata voi. Sekoita kaakaojauhe voihin. Jätä seos odottamaan.
4.Riko munat vatkauskulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa seosta vispilällä noin 2 minuuttia niin, että se hieman vaahtoaa.
5.Sekoita jäähtynyt voi-kaakaoseos munaseokseen.
6.Ota esille toinen kulho ja mittaa siihen jauhot ja leivinjauhe. Sekoita. Kaada jauhoseos ja karkit suklaataikinaan. Sekoita puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi.
7.Kaada taikina vuokaan. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.
8.Kun kakun pinta näyttää kiinteältä, ota vuoka pois uunista. Kakku saa jäädä sisältä löysäksi.
9.Anna kakun jäähtyä hetki. Koristele tomusokerilla ja ranskalaisilla pastilleilla. Nauti vaniljajäätelön kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 50.8 mg
  • Natrium 118.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 20.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37 g
  • Proteiini 5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
  • Rasva 13.7 g