Valmistusohje
150 g voita
1 dl kaakaojauhetta (tummaa, maustamatonta)
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl ranskalaisia pastilleja
Lisäksi:
2 tl voita
vaniljajäätelöä
Laita uuniritilä uunin keskitasolle. Säädä uuni 200 asteeseen. Ota esille uunivuoka, jonka tilavuus on noin 1,5 litraa. Levitä 2 tl pehmeää voita vuokaan. Jätä vuoka odottamaan.
Leikkaa 150 g voita kuutioiksi. Laita voi kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja säädä liesi keskilämmölle. Sekoita voita puuhaarukalla, kunnes se on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi. Sekoita kaakaojauhe voihin. Jätä seos odottamaan.
Riko munat juomalasiin ja kaada puhtaaseen kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa seosta vispilällä 1-2 minuuttia niin, että se hieman vaahtoaa.
Sekoita voi-kaakaoseos munaseokseen.
Ota esille toinen kulho ja mittaa siihen jauhot ja leivinjauhe. Sekoita. kaada jauhoseos ja karkit suklaataikinaan. Sekoita puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia. kun kakun pinta näyttää kiinteältä, ota vuoka pois uunista. Kakku saa jäädä sisältä löysäksi.
Anna kakun jäähtyä ainakin puoli tuntia. Nauti jäätelön kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 0.1 mg
- Rauta 1.8 mg
- Kalsium 50.8 mg
- Natrium 118.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Sokerit 20.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 37 g
- Proteiini 5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
- Rasva 13.7 g
Ainesosat
-
150 gvoita
-
7 rklkaakaojauhetta (tummaa, makeuttamatonta) 1 dl
-
3 kplkananmunaa
-
170 gsokeria (2 dl)
-
230 gvehnäjauhoja (3,5 dl)
-
0.5 tlleivinjauhetta
-
100 granskalaisia pastilleja (1 dl)