Raparperi-mansikkajuoma

G
20 annosta

Valmistusohje

2 l raparperinpaloja
1 l mansikoita (pakaste tai tuore)
1 sitruuna viipaleina
3 l vettä
0,4 kg sokeria tai maun mukaan
1 rkl sitruunahappoa

  • 1.Keitä vesi. Kuori sitruuna ja viipaloi.
  • 2. Laita astiaan raparperipalat, mansikat, sitruunaviipaleet sekä sokeri ja kaada keitetty vesi päälle. Sekoita varovasti.
  • 3. Anna jäähtyä hiukan ja lisää sitruunahappo.
  • 4. Jätä mehu tekeytymään huoneenlämpöön noin vuorokaudeksi.
  • 5. Siivilöi ja pullota. Juoma säilyy noin viikon hyvänä viileässä tai sen voi myös pakastaa.
  • 6. Mehu on tiivistettä, jota voi laimentaa kivennäisvedellä, sitruunalimonadilla tai vedellä.


Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.34 kg CO2 ekv
  • Energia 110 kcal/annos
  • Rasva 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.3 g
  • Sokerit 24.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 2.6 mg
  • Kalsium 54.9 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 19.7 mg