Valmistusohje

1 l raparperipaloja
8 dl vettä tai vaaleaa mehua
2 dl sokeria
½ l mansikoita viipaleina

Suurustamiseen:
1 dl kylmää vettä
4 rkl perunajauhoja

1. Kaada raparperipalat kiehuvaan veteen. Keitä, kunnes raparperi alkaa hajota. Lisää sokeri.
2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada neste ohuena nauhana raparperiseoksen joukkoon. Sekoita samalla koko ajan hitaasti, kattilan pohjaa myöten. Kuumenna, kunnes keitos sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila levyltä. Lisää mansikkaviipaleet kattilaan.
3. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon, ripottele päälle sokeria. Jäähdytä ja tarjoa vohvelin ja vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 31.8 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 102.4 mg
  • Natrium 3.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 38.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.6 g
  • Proteiini 1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.2 g