Raparperi-mansikkakiisseli

G
6 annosta

Valmistusohje

1 l raparperipaloja
8 dl vettä tai vaaleaa mehua
2 dl sokeria
½ l mansikoita viipaleina

Suurustamiseen:
1,5 dl kylmää vettä
4 rkl perunajauhoja

1. Kaada raparperipalat kiehuvaan veteen. Keitä, kunnes raparperi alkaa hajota. Lisää sokeri.
2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada neste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen raparperiseoksen joukkoon.
3.Kuumenna sekoittaen, kunnes keitos sakenee ja pulpahtaa muutaman kerran. Nosta kattila levyltä. Lisää mansikkaviipaleet joukkoon.
4. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon, ripottele päälle sokeria.
5. Jäähdytä ja tarjoa vaikkapa vohvelin ja vaniljajäätelön kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.56 kg CO2 ekv
  • Energia 195 kcal/annos
  • Rasva 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.6 g
  • Sokerit 38.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 3.5 mg
  • Kalsium 102.6 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 31.8 mg