Raparperi-mansikkakiisseliä vohvelilla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/05/fe45a229-35cf-4ea2-a4ce-9edcb899a0cf.jpg
Valmistusohje
1 l raparperipaloja
8 dl vettä tai vaaleaa mehua
2 dl sokeria
½ l mansikoita viipaleina
Suurustamiseen:
1 dl kylmää vettä
4 rkl perunajauhoja
1. Kaada raparperipalat kiehuvaan veteen. Keitä, kunnes raparperi alkaa hajota. Lisää sokeri.
2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada neste ohuena nauhana raparperiseoksen joukkoon. Sekoita samalla koko ajan hitaasti, kattilan pohjaa myöten. Kuumenna, kunnes keitos sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila levyltä. Lisää mansikkaviipaleet kattilaan.
3. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon, ripottele päälle sokeria. Jäähdytä ja tarjoa vohvelin ja vaniljajäätelön kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 31.8 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 102.4 mg
- Natrium 3.5 mg
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Sokerit 38.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43.6 g
- Proteiini 1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.2 g
Ainesosat
-
700 graparperipaloja (1 l)
-
800 gvettä tai vaaleaa mehua (8 dl)
-
170 gsokeria (2 dl)
-
260 gmansikoita viipaleina (½ l)
-
100 gkylmää vettä (1 dl)
-
4 rklperunajauhoja