Raparperi-mansikkavaahto

G
4 annosta

Valmistusohje

300 g raparperia
1 dl vettä
noin 1 dl hillosokeria
5 dl mansikoita (250 g)
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk maitorahkaa (250 g)

  1. Pilko raparperit ja laita kattilaan. Lisää vesi ja keitä raparperit pehmeiksi.
  2. Lisää hillosokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä seos.
  3. Paloittele mansikat. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Hiilijalanjälki
0.5 kg CO2 ekv
  • Energia 350 kcal/annos
  • Rasva 17.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.7 g
  • Proteiini 7.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 36.4 g
  • Sokerit 36.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 83.4 mg
  • Kalsium 179.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 42.2 mg

Testattu Marttakeittiössä