Raparperichutney

Tämä chutney saa kauniin värin muscovadosokerista. Chutney maistuu erityisen hyvältä grilliruokien kanssa.

G
10 annosta

Valmistusohje

400 g raparperia
1 sipuli
1 rkl tuorerra inkivääriä
1,5 dl muscovadosokeria
0,5 dl omenasiiderietikka
4 valkosipulinkynttä
1 tähtianis
1 kanelitanko
0,5 tl mustapippuria
1 punainen chilipaprika
1 dl hillosokeria

  1. Huuhdo ja pilko raparperi. Kuori ja kuutioi sipuli, kuori ja raasta inkivääri.
  2. Mittaa hillosokeria lukuun ottamatta kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
  3. Lisää hillosokeri ja keitä 3–5 minuuttia. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto.
  4. Purkita hillo kuumiin purkkeihin, jäähdytä.
Hiilijalanjälki
0.22 kg CO2 ekv
  • Energia 108 kcal/annos
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.9 g
  • Sokerit 23.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 1.6 mg
  • Kalsium 40.8 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 10.6 mg

Testattu Marttakeittiössä