Raparperichutney
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/05/raparperichutney_MARTAT_vaaka_H.jpg
Raparperichutney
Tämä chutney saa kauniin värin muscovadosokerista. Chutney maistuu erityisen hyvältä grilliruokien kanssa.
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Säilöntä
- Vegaaninen
Valmistusohje
400 g raparperia
1 sipuli
1 rkl tuorerra inkivääriä
1,5 dl muscovadosokeria
0,5 dl omenasiiderietikka
4 valkosipulinkynttä
1 tähtianis
1 kanelitanko
0,5 tl mustapippuria
1 punainen chilipaprika
1 dl hillosokeria
- Huuhdo ja pilko raparperi. Kuori ja kuutioi sipuli, kuori ja raasta inkivääri.
- Mittaa hillosokeria lukuun ottamatta kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
- Lisää hillosokeri ja keitä 3–5 minuuttia. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto.
- Purkita hillo kuumiin purkkeihin, jäähdytä.
0.22 kg CO2 ekv
- Energia 108 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.9 g
- Sokerit 23.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 1.6 mg
- Kalsium 40.8 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 10.6 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
85 gSokeri
-
50 gPaprika, tulinen chili, punainen
-
2.5 gMustapippuri
-
5 gKaneli, jauhettu
-
36 gValkosipuli
-
50 gOmenaviinietikka
-
120 gSokeri
-
1 rklInkivääri, jauhettu
-
80 gSipuli
-
400 gRaparperi