Raparperikeikaus

10 annosta

Valmistusohje

75 g voita tai margariinia
3 dl fariinisokeria
noin 1 l raparperipaloja
1 dl sokeria

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja

  1. Kuumenna uuni 175°C:seen. Sulata rasva uunissa tasapohjaisessa kakkuvuoassa. Levitä sulanutta rasvaa myös vuoan seinämille.
  2. Ripottele vuokaan ensin fariinisokeri, sitten raparperipalat ja lopuksi sokeri.
  3. Vatkaa taikinaan tuleva rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen ja lopuksi kuivat aineet.
  4. Kaada taikina raparperipalojen päälle.
  5. Paista uunissa noin 45 min.
  6. Kumoa kakku vasta jäähtyneenä.

    Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

  • Voit käyttää myös irtopohjavuokaa. Huomioi tällöin kuitenkin, että vuoka saattaa päästää nestettä läpi. Voit laittaa uunin alatasolle pellin ja päälle leivinpaperin, jolloin uuni ei likaannu.
Hiilijalanjälki
0.43 kg CO2 ekv
  • Energia 458 kcal/annos
  • Rasva 20.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.3 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 61.8 g
  • Sokerit 51 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 243 mg
  • Kalsium 147.7 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 3 mg