Raparperikeikaus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/raparperikeikaus2.jpg
Raparperikeikaus
-
Avainsanat:
- Kesä
- Makea leivonta
Valmistusohje
75 g voita tai margariinia
3 dl fariinisokeria
noin 1 l raparperipaloja
1 dl sokeria
Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
- Kuumenna uuni 175°C:seen. Sulata rasva uunissa tasapohjaisessa kakkuvuoassa. Levitä sulanutta rasvaa myös vuoan seinämille.
- Ripottele vuokaan ensin fariinisokeri, sitten raparperipalat ja lopuksi sokeri.
- Vatkaa taikinaan tuleva rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen ja lopuksi kuivat aineet.
- Kaada taikina raparperipalojen päälle.
- Paista uunissa noin 45 min.
- Kumoa kakku vasta jäähtyneenä.
Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
- Voit käyttää myös irtopohjavuokaa. Huomioi tällöin kuitenkin, että vuoka saattaa päästää nestettä läpi. Voit laittaa uunin alatasolle pellin ja päälle leivinpaperin, jolloin uuni ei likaannu.
0.43 kg CO2 ekv
- Energia 458 kcal/annos
- Rasva 20.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 12.3 g
- Proteiini 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 61.8 g
- Sokerit 51 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 243 mg
- Kalsium 147.7 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 3 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklVanilliinisokeri
-
1 1/2 dlSokeri
-
2 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 1/2 tlLeivinjauhe
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
150 gVoi
-
1 dlSokeri
-
600 gRaparperi
-
3 dlSokeri
-
75 gVoi