Raparperikiisseli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/Raparperikeitto-shutterstock_1417025660.jpg
-
Avainsanat:
- Junnukokki (lapsille)
- Jälkiruoat
- Kevät
- Munaton
- Perinneruoat
Valmistusohje
6 vartta, noin 700 g raparperia
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
- Huuhtele raparperit ja leikkaa ne paloiksi.
- Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää raparperit joukkoon.
- Keitä kunnes raparperit pehmenevät.
- Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää suurus kattilaan ohuena nauhana varovasti sekoittaen.
- Anna kiisselin vielä kiehahtaa.
- Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria.
–
Tarjoa kiisseli maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 4.4 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 69.5 mg
- Natrium 2.2 mg
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Sokerit 25.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 27.8 g
- Proteiini 0.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.1 g
Ainesosat
-
700 gRaparperi
-
8 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlSokeri
-
4 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus