Valmistusohje

6 vartta, noin 700 g raparperia
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja

  1. Huuhtele raparperit ja leikkaa ne paloiksi.
  2. Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää raparperit joukkoon.
  3. Keitä kunnes raparperit pehmenevät.
  4. Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää suurus kattilaan ohuena nauhana varovasti sekoittaen.
  5. Anna kiisselin vielä kiehahtaa.
  6. Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria.

    Tarjoa kiisseli maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 4.4 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 69.5 mg
  • Natrium 2.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 25.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.8 g
  • Proteiini 0.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus