Valmistusohje

6 vartta, noin 700 g raparperia
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja

  1. Huuhtele raparperit ja leikkaa ne paloiksi.
  2. Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää raparperit joukkoon.
  3. Keitä kunnes raparperit pehmenevät.
  4. Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää suurus kattilaan ohuena nauhana varovasti sekoittaen.
  5. Anna kiisselin vielä kiehahtaa.
  6. Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria.

    Tarjoa kiisseli maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ainesosat

  • 700 g
    Raparperi
  • 8 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 dl
    Sokeri
  • 4 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys

Reseptin ravintosisältö

Energia 130 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.4 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 69.5 mg
  • Natrium 2.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 25.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.8 g
  • Proteiini 0.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g
Jaa sivu