Raparperileivokset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/raparperileivokset_MARTAT_PERUNA_H.jpg
Raparperileivokset
-
Avainsanat:
- Kasvis
- Maidoton
- Makea leivonta
Valmistusohje
Perunavoitaikina:
1 ½ dl perunahiutaleita
1 ½ dl vettä
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
- Mittaa perunahiutaleet kulhoon.
- Lisää kylmä vesi ja anna imeytyä.
- Lisää margariini ja jauhot. Nypi tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan kovettua hetki viileässä
Täyte:
200 g (n. 5 dl) raparperia
2 dl sokeria
1 dl mantelijauhoa
Voiteluun: 1 kananmuna
Pinnalle: 1 dl mantelilastuja
- Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi.
- Sekoita kulhossa raparperipalojen joukkoon sokeri ja mantelijauho.
- Kaulitse perunavoitaikina jauhotulla pöydällä. Leikkaa levystä neliöitä (n. 10 x 10 cm) tai ota pyöreällä muotilla kakkuja.
- Aseta lusikallinen täytettä jokaiselle neliölle ja taita tortut kolmion tai puolikuun muotoon.
- Voitele tortut kanamunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
- Paista uunissa 200°C noin 15 minuuttia.