Raparperileivokset

    Avainsanat:

Valmistusohje

Perunavoitaikina:
1 ½ dl perunahiutaleita
1 ½ dl vettä
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja

  1. Mittaa perunahiutaleet kulhoon.
  2. Lisää kylmä vesi ja anna imeytyä.
  3. Lisää margariini ja jauhot. Nypi tasaiseksi taikinaksi.
  4. Anna taikinan kovettua hetki viileässä

Täyte:
200 g (n. 5 dl) raparperia
2 dl sokeria
1 dl mantelijauhoa

Voiteluun: 1 kananmuna

Pinnalle: 1 dl mantelilastuja

  1. Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita kulhossa raparperipalojen joukkoon sokeri ja mantelijauho.
  3. Kaulitse perunavoitaikina jauhotulla pöydällä. Leikkaa levystä neliöitä (n. 10 x 10 cm) tai ota pyöreällä muotilla kakkuja.
  4. Aseta lusikallinen täytettä jokaiselle neliölle ja taita tortut kolmion tai puolikuun muotoon.
  5. Voitele tortut kanamunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
  6. Paista uunissa 200°C noin 15 minuuttia.