Pedagogin posset raparperista

8 annosta

Valmistusohje

500 grammaa raparperia paloina
4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
1 l kuohukermaa
200 g sokeria

GRANOLA
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl pähkinöitä rouhittuna
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl vaahterasiirappia

Koristeeksi esim. granolaa ja marjoja

  1. Pane raparperipalat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes raparperi pehmenee, n. 10 minuuttia.
  2. Kaada raparperit siivilään ja ota mehu talteen. Painele raparperimassaa kevyesti kauhalla.
  3. Mittaa mehusta vajaa desi ja lisää siihen sitruunamehu. Ota talteen myös raparperinpalat.
  4. Mittaa toiseen kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi vispilällä sekoittaen.
  5. Lisää raparperi-sitruunamehu kermaan ohuena nauhana koko ajan vispaten. Anna seoksen kiehahtaa, mutta älä keitä sitä. Nosta kattila pois liedeltä.
  6. Jaa mehustettu raparperi annoskulhojen (8–10) pohjalle. Kaada päälle kerma. Peitä annoskulhot tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin 6–8 tunniksi tai yön yli.
  7. Sekoita granolaa varten kulhossa kaikki ainekset.
  8. Levitä seos leivinpaperille uunipellille ja paahda uunissa 150 asteessa n. 20 minuuttia.
  9. Kun possetit ovat hyytyneet, koristele pinta rapealla granolalla ja esimerkiksi marjoilla. Voit vaihdella koristeita oman makusi ja saatavuuden mukaan.

VINKKI: Laimenna yli jäänyt raparperimehu vedellä ja tarjoile janojuomana!

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.63 kg CO2 ekv
  • Energia 601 kcal/annos
  • Rasva 49.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 29.1 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.5 g
  • Sokerit 33.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 49.3 mg
  • Kalsium 135.4 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 5.3 mg