Valmistusohje

½ sangollista pestyjä ja paloiteltuja raparperin varsia
2-3 sitruunaa ja kylmää vettä
1 kg sokeria

  1. Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin. Kuori keltainen osa perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
  2. Laita sitruunan kuoret ja viipaleet sankoon, jossa raparperinpalat ovat. Lisää kylmää vettä niin paljon kuin mahtuu. Anna seistä kaksi päivää.
  3. Siivilöi mehu ja kiehauta se sokerin kanssa. Laimenna tarjottaessa vedellä maun mukaan.

Ainesosat

  • 10 iso annos (100.0 g)
    Raparperi
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 kpl
    Sitruuna, kuorittu
  • 1000 g
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 44 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.8 mg
  • Rauta 0 mg
  • Kalsium 8.3 mg
  • Natrium 0.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 10.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0 g
Jaa sivu