Valmistusohje

½ sangollista pestyjä ja paloiteltuja raparperin varsia
2-3 sitruunaa ja kylmää vettä
1 kg sokeria

  1. Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin. Kuori keltainen osa perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
  2. Laita sitruunan kuoret ja viipaleet sankoon, jossa raparperinpalat ovat. Lisää kylmää vettä niin paljon kuin mahtuu. Anna seistä kaksi päivää.
  3. Siivilöi mehu ja kiehauta se sokerin kanssa. Laimenna tarjottaessa vedellä maun mukaan.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 44 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 0 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
  • Sokerit 10.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 0.3 mg
  • Kalsium 8.3 mg
  • Rauta 0 mg
  • C-vitamiini 0.8 mg
Jaa sivu