Valmistusohje

½ sangollista pestyjä ja paloiteltuja raparperin varsia
2-3 sitruunaa ja kylmää vettä
1 kg sokeria

  1. Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin. Kuori keltainen osa perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
  2. Laita sitruunan kuoret ja viipaleet sankoon, jossa raparperinpalat ovat. Lisää kylmää vettä niin paljon kuin mahtuu. Anna seistä kaksi päivää.
  3. Siivilöi mehu ja kiehauta se sokerin kanssa. Laimenna tarjottaessa vedellä maun mukaan.

Ainesosat

  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 kpl
    Sitruuna, kuorittu
  • 1000 g
    Sokeri
  • 10 iso annos (100.0 g)
    Raparperi

Reseptin ravintosisältö

Energia 1104 kcal/annos
  • Rasva 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 259.4 g
  • Sokerit 263.8 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 8.6 mg
  • Kalsium 207.8 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 19.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu