Saaran rapea kaurakakku

8 annosta

Valmistusohje

Pohjataikina:
2 ½ dl kaurahiutaleita
¾ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
75 g voita tai margariinia sulatettuna tai ¾ dl juoksevaa margariinia
1 rkl siirappia

Täyte:
½ l vanilja- tai mansikkajäätelöä tai
2 dl kermaa vatkattuna
½ prk maitorahkaa
vaniljasokeria
sekä 2–3 dl marjoja tai hedelmäpaloja tai vajaa dl hilloa

Pinnalle: tomusokeria

  1. Valmista pohjataikina. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää jäähtynyt sula rasva ja siirappi. Taikina on murumaista.
  2. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle kahdeksi keoksi. Levitä taikinakeot käsin taputellen tai lusikalla painellen kahdeksi pyöreäksi, halkaisijaltaan noin 20 sentin levyksi.
  3. Paista kakkupohjia 200°C:ssa keskiritilällä noin 10 minuuttia.
  4. Muotoile levyt heti uunista ottamisen jälkeen pyöreiksi ja anna jäähtyä pellillä.
  5. Kokoa kakku juuri ennen tarjoamista.
  6. Leikkaa jäätelö viipaleiksi tai vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sokerilla. Levitä tarjoiluvadilla olevan toisen levyn päälle täyte. Ripottele päälle marjat tai hedelmäpalat tai nosta hillonokareita sinne tänne. Nosta toinen levy päälle.
  7. Siivilöi pinnalle tomusokeria.Tarjoa heti. Varaa ottimiksi terävä veitsi ja lusikka.
Hiilijalanjälki
0.28 kg CO2 ekv
  • Energia 318 kcal/annos
  • C-vitamiini 8 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 113.2 mg
  • Natrium 114.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 18.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.5 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.5 g
  • Rasva 21.6 g