Valmistusohje

Pohjataikina:
2 ½ dl kaurahiutaleita
¾ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
75 g voita tai margariinia sulatettuna tai ¾ dl juoksevaa margariinia
1 rkl siirappia

Täyte:
½ l vanilja- tai mansikkajäätelöä tai
2 dl kermaa vatkattuna
vaniljasokeria
2–3 dl marjoja tai hedelmäpaloja tai vajaa dl hilloa

Pinnalle: tomusokeria

  1. Valmista pohjataikina. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää jäähtynyt sula rasva ja siirappi. Taikina on murumaista.
  2. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle kahdeksi keoksi. Levitä taikinakeot käsin taputellen tai lusikalla painellen kahdeksi pyöreäksi, halkaisijaltaan noin 20 sentin levyksi.
  3. Paista kakkupohjia 200°C:ssa keskiritilällä noin 10 minuuttia.
  4. Muotoile levyt heti uunista ottamisen jälkeen pyöreiksi ja anna jäähtyä pellillä.
  5. Kokoa kakku juuri ennen tarjoamista.
  6. Leikkaa jäätelö viipaleiksi tai vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä tarjoiluvadilla olevan toisen levyn päälle täyte. Ripottele päälle marjat tai hedelmäpalat tai nosta hillonokareita sinne tänne. Nosta toinen levy päälle.
  7. Siivilöi pinnalle tomusokeria.Tarjoa heti. Varaa ottimiksi terävä veitsi ja lusikka.

Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Kaurahiutale
  • 3/4 dl
    Sokeri
  • 1 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 tl
    Leivinjauhe
  • 75 g
    Voi
  • 5 dl
    Jäätelö, kermajäätelö
  • 1 rkl
    Tomusokeri
  • 1 rkl
    Siirappi
  • 2 dl
    Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri
  • 2 1/2 dl
    Marja, keskiarvo

Reseptin ravintosisältö

Energia 318 kcal/annos
  • C-vitamiini 8 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 113.2 mg
  • Natrium 114.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 18.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.5 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.5 g
  • Rasva 21.6 g
Jaa sivu