Rapea salaatti jogurttikastikkeella
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/sujuva_arki_martat_rapeasalaatti_sitruunakastikkeella_vaaka_h.jpg
Rapea salaatti jogurttikastikkeella
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvis
- Salaatit
Valmistusohje
2 hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
2 rkl sitruunamehua
puoli rasiaa viinirypäleitä
n. 100 g retiisejä
1 pieni jäävuorisalaatti
1 dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl rypsiöljyä
1 tl sinappia
0,25 tl mustapippuria
0,25 tl suolaa
1,5 tl hunajaa
nippu lehtipersiljaa
- Pese omenat ja kuori halutessasi. Leikkaa kuutioiksi. Pirskottele niiden päälle ruokalusikallinen sitruunamehua, jotta ne eivät tummu.
- Pese viinirypäleet ja puolita ne.
- Pese retiisit ja leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi.
- Halkaise jäävuorisalaatti ja pese se. Ravistele mahdollisimman paljon vettä pois. Suikaloi salaatti.
- Sekoita keskenään jogurtti, rypsiöljy, sinappi ja hunaja. Mausta lopulla sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.
- Yhdistä kulhossa omena, viinirypäleet ja retiisit ja sekoita niihin jogurttikastike.
- Kokoa salaatti laakealle vadille: Levitä vadille ensin jäävuorisalaatti. Levitä sitten päälle hedelmä-retiisiseos.
- Silppua lehtipersilja ja ripottele salaatin päälle.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.94 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 118 kcal/annos
- Rasva 5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 3.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 13.6 g
- Sokerit 12.7 g
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Natrium 44.1 mg
- Kalsium 81.6 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 20.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1.5 tlHunaja
-
1 tlSinappi
-
250 gViinirypäle, keskiarvo, punnittu kivineen, vihreä/tumma
-
30 gSitruunamehu
-
0.5 tlMustapippuri
-
300 gOmena, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
2 rklRypsiöljy
-
100 gJogurtti, kreikkalainen, tavallinen, rasvaton
-
20 gPersilja, tuore
-
500 gJäävuorisalaatti, rapea, amerikansalaatti
-
100 gRetiisiä