Rapea salaatti jogurttikastikkeella

G
6 annosta

Valmistusohje

2 hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
2 rkl sitruunamehua
puoli rasiaa viinirypäleitä
n. 100 g retiisejä
1 pieni jäävuorisalaatti
1 dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl rypsiöljyä
1 tl sinappia
0,25 tl mustapippuria
0,25 tl suolaa
1,5 tl hunajaa
nippu lehtipersiljaa

  1. Pese omenat ja kuori halutessasi. Leikkaa kuutioiksi. Pirskottele niiden päälle ruokalusikallinen sitruunamehua, jotta ne eivät tummu.
  2. Pese viinirypäleet ja puolita ne.
  3. Pese retiisit ja leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi.
  4. Halkaise jäävuorisalaatti ja pese se. Ravistele mahdollisimman paljon vettä pois. Suikaloi salaatti.
  5. Sekoita keskenään jogurtti, rypsiöljy, sinappi ja hunaja. Mausta lopulla sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.
  6. Yhdistä kulhossa omena, viinirypäleet ja retiisit ja sekoita niihin jogurttikastike.
  7. Kokoa salaatti laakealle vadille: Levitä vadille ensin jäävuorisalaatti. Levitä sitten päälle hedelmä-retiisiseos.
  8. Silppua lehtipersilja ja ripottele salaatin päälle.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.94 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 118 kcal/annos
  • Rasva 5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 13.6 g
  • Sokerit 12.7 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 44.1 mg
  • Kalsium 81.6 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 20.5 mg