Rapeat kaurakeksit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/05/1937d452-9994-459b-acac-c6fd9b512812.jpg
Rapeat kaurakeksit
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
Valmistusohje
100 g margariinia
4 dl hedelmä-pähkinämysliä
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa margariini kuutioiksi ja laita kattilaan. Siirrä kattila liedelle. Kuumenna, kunnes margariini on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.
- Mittaa mysli, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää sula margariini ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
- Riko kananmunat juomalasiin. Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla. Kaada kananmunat taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Ota esiin 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperi. Tee lusikalla kummallekin pellille 10 yhtä suurta taikinakekoa. Yhteen keksiin tarvitsevat noin 2 rkl taikinaa. Jätä kekojen väliin reilusti tilaa, koska ne leviävät paistamisen aikana.
- Laita toinen pelti uunin keskitasolle ja jätä toinen odottamaan vuoroaan. Paista keksejä uunissa noin 8 minuuttia.
- Anna keksien jäähtyä pellillä noin puoli tuntia, niin niistä tulee rapeita ja ne pysyvät hyvin kasassa.
0.07 kg CO2 ekv
- Energia 122 kcal/annos
- C-vitamiini 0.2 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 35 mg
- Natrium 90.7 mg
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Sokerit 10.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.9 g
- Proteiini 1.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Rasva 4.9 g
Pääraaka-aineet
-
100 gmargariinia
-
200 ghedelmä-pähkinämysliä (4 dl)
-
170 gsokeria (2 dl)
-
65 gvehnäjauhoja (1 dl)
-
1 tlleivinjauhetta
-
2 kplkananmunaa