Veneperunat

G
8 annosta

Valmistusohje

8–10 suurehkoa perunaa, esimerkiksi Rosamunda tai muu jauhoinen lajike
½ dl öljyä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta rosmariinia

  1. Pese perunat huolellisesti harjalla ja huuhtele. Perunoita ei tarvitse kuoria.
  2. Leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa puolikkaat vielä pitkittäin 3–4 osaan.
  3. Mittaa kulhoon öljy, suola, rosmariini, paprikajauhe ja pippuri. Lisää perunalohkot kulhoon ja sekoita.
  4. Kaada lohkot leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Kypsennä perunalohkoja uunissa 225°C:ssa noin 30 minuuttia tai kunnes kypsiä.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.23 kg CO2 ekv
  • Energia 102 kcal/annos
  • Rasva 5.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 1.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.3 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 291.6 mg
  • Kalsium 8.3 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 6.9 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus