Rapeat paattiperunat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0074.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Junnukokki (lapsille)
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
8–10 suurehkoa perunaa, esimerkiksi Rosamunda tai muu jauhoinen lajike
½ dl öljyä
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 sitruunan kuori ja mehu
2 tl kuivattua tai 2 rkl tuoretta rosmariinia
- Pese perunat huolellisesti harjalla ja huuhtele. Perunoita ei tarvitse kuoria.
- Leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa puolikkaat vielä pitkittäin 3–4 osaan.
- Mittaa kulhoon öljy, suola ja pippuri. Lisää perunalohkot kulhoon ja sekoita.
- Kaada lohkot leivinpaperin päälle uunipannulle tasaiseksi kerrokseksi.
- Kypsennä perunalohkoja uunissa 225°C:ssa 10 minuuttia, että ne saavat vähän väriä.
- Raasta sitruunan keltainen kuori ja purista mehu. Hienonna rosmariini. Sekoita se ja raastettu kuori mehuun.
- Ota perunat uunista. Sekoita maustettu sitruunamehu perunoiden joukkoon.
- Jatka perunoiden kypsentämistä uunissa vielä 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 10 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 9.4 mg
- Natrium 291.7 mg
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Sokerit 0.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.7 g
- Proteiini 1.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 5.8 g
Ainesosat
-
1/2 dlRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 dlSitruunamehu
-
2 tlSitruunankuori
-
2 tlRosmariini, kuivattu
-
630 gPeruna, punnittu kuorineen
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus