Avainsanat:

Valmistusohje

2 munaa
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa tai vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
kypsentämiseen: öljyä
pinnalle: tomusokeria

  1. Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää maito, jauhot ja ripaus suolaa.
  2. Kuumenna rasva padassa. Pata voi olla pieni, koska rosetteja kypsennetään yksi kerrallaan. Pidä rosettirautaa kuumassa rasvassa hetki.
  3. Valuta ylimääräinen rasva pois ja kasta rauta rosettitaikinaan vähän yli puolen välin. Älä anna taikinan valua raudan päälle, niin saat rosetin irtoamaan raudasta helposti.
  4. Kypsennä rosetit kauniin vaalean ruskeiksi ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Siivilöi jäähtyneiden rosettien päälle tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 40 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.9 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 33.3 mg
  • Kalsium 13.2 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu