Valmistusohje

2 munaa
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa tai vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

kypsentämiseen: öljyä

pinnalle: tomusokeria

  1. Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää maito, jauhot ja ripaus suolaa.
  2. Kuumenna rasva padassa. Pata voi olla pieni, koska rosetteja kypsennetään yksi kerrallaan. Pidä rosettirautaa kuumassa rasvassa hetki.
  3. Valuta ylimääräinen rasva pois ja kasta rauta rosettitaikinaan vähän yli puolen välin. Älä anna taikinan valua raudan päälle, niin saat rosetin irtoamaan raudasta helposti.
  4. Kypsennä rosetit kauniin vaalean ruskeiksi ja nosta talouspaperin päälle valumaan.
  5. Siivilöi jäähtyneiden rosettien päälle tomusokeria.

Ainesosat

  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 1 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/5 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 rkl
    Tomusokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 40 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 13.2 mg
  • Natrium 33.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.9 g
  • Proteiini 1.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 0.8 g
Jaa sivu