Rapeat rosetit

20 annosta
    Avainsanat:

Valmistusohje

2 munaa
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa tai vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
kypsentämiseen: öljyä
pinnalle: tomusokeria

  1. Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää maito, jauhot ja ripaus suolaa.
  2. Kuumenna rasva padassa. Pata voi olla pieni, koska rosetteja kypsennetään yksi kerrallaan. Pidä rosettirautaa kuumassa rasvassa hetki.
  3. Valuta ylimääräinen rasva pois ja kasta rauta rosettitaikinaan vähän yli puolen välin. Älä anna taikinan valua raudan päälle, niin saat rosetin irtoamaan raudasta helposti.
  4. Kypsennä rosetit kauniin vaalean ruskeiksi ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Siivilöi jäähtyneiden rosettien päälle tomusokeria.
Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv
  • Energia 40 kcal/annos
  • Rasva 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.9 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 33.3 mg
  • Kalsium 13.2 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg